Vanaf 4 jaar tot...

 

Zoekt u een mooie locatie voor een origineel, kei leuk, educatief verjaardagsfeestje op de boerderij waar ook ouders zich amuseren ? Dan bent u bij ons aan het juiste adres !!! Lente, zomer, herfst of winter, altijd valt er iets te beleven. De meeste dieren lopen in overdekte ruimtes en er is een verwarmde speelhal.

Elke workshop wordt aangepast aan weder, leeftijd en interesse. De workshops worden begeleid door ervaren en gediplomeerde animatoren. Wil uw kind een tweede keer dezelfde workshop doen, laat het ons weten, we hebben steeds andere ideeën. De feestjes zijn standaard op zaterdag voor- of namiddag. Het feestje wordt afgesloten met verse pannenkoeken en appelsap/water à volonté en duurt 3uur. Begeleidende ouders betalen enkel hun eigen consummaties. Bij interesse, mail datum en uur van uw voorkeur en vermeld tevens een optionele dag.

Beestenboel , €13/kind , minimum 10 kinderen

Onze diertjes zijn tam en hebben elk hun verhaal. We voederen en verzorgen de diertjes en ravotten er op los. De jarige mag met de geit of het hondje op stap !

 

Knutselen met groenten + bezoek aan de diertjes , €14/kind , minimum 10 kinderen

Met groenten knutselen we naar hartenlust, ons knutselwerkje nemen we fier mee naar huis. Heeft uw kind al met groenten geknutseld bij ons, laat het ons weten, we kunnen steeds iets anders knutselen. We bezoeken de diertjes en ravotten er op los .

Tweekamp (battle on the farm) + bezoek aan de diertjes , €14/kind , minimum 10 kinderen

Twee teams gaan tegen elkaar ten strijde, opgepast mama en papa want jullie zijn teamleader en krijgen een lege patattenzak! De twee teams spelen land- en tuinbouw gerelateerde spelletjes tegen elkaar, het winnend team verdient een patat. Het team met de meeste patatten is de winnaar. We bezoeken de diertjes en ravotten er op los .

 

Heksen en tovenaars + bezoek aan de diertjes , €14/kind , minimum 10 kinderen

Heksen en tovenaars zijn echte dierenvrienden, ze houden van de natuur, van planten, ze weten alles over het heelal en hebben magische krachten. Om het heks- of tovenaarsdiploma te verdienen moeten zij diverse opdrachten uitvoeren in het land van heksen en tovenaars. We bezoeken de diertjes en ravotten er op los .

 

Smoothies + bezoek aan de diertjes , €14/kind , minimum 10 kinderen

We maken een wandeling in de bessentuin (in lente-, zomer-, herfst-, of winterornaat ) en gaan rillen in de koelcel van boer Luc. Vandaag is de jarige chef-kok, samen maken we een heerlijke en gezonde smoothie en slurpen die met een rietje op. We bezoeken de diertjes en ravotten er op los .

 

 

Knutselen met hout + bezoek aan de diertjes , €15/kind , minimum 10 kinderen

In het crea atelier van boerin Sonja timmeren we er, naargelang leeftijd en vaardigheid, lustig op los. Meisjes blinken hier dikwijls uit, mama en papa steken ook een handje toe !!! We gaan met een prachtig werkje naar huis en koesteren onze herinneringen. Heeft uw kind al getimmerd bij ons, laat het ons weten, we kunnen steeds een ander werkje timmeren. We bezoeken de diertjes en ravotten er op los .

 

Heksen en tovenaars CREA INDOOR + bezoek aan de diertjes , €15/kind , minimum 10 kinderen

Heksen en tovenaars zijn echte dierenvrienden, ze houden van de natuur, van planten, ze weten alles over het heelal en hebben magische krachten. In het toveratelier knutselen we leuke heks- en tovenaar hebbedingetjes en gaan vervolgens hiermee op stap in het land van heksen en tovenaars. De knutselwerkjes nemen we mee naar huis. We bezoeken de diertjes en ravotten er op los .

Vanaf 9 jaar tot...

FARM FOOD SURVIVAL

Lente, zomer, herfst of winter, een SURVIVAL speelt zich in alle seizoenen af! Stap met een Survival-box in de TIME SHUTTLE en reis met de snelheid van het licht naar het B-OERLAND. Ontdek via de geschiedenis van de landbouw de herkomst van onze voeding met een blik naar de toekomst. Vlucht voor je leven en vergaar je eten. Opgepast niet voor watjes !! Het arrangement is standaard op zondag voor- of namiddag en wordt begeleid door ervaren en gediplomeerde animatoren.

Het feestje wordt afgesloten met een kom lekkere B-oersoep en een stuk B-oerbrood en duurt 3uur. Op vraag en mits een meerprijs kan het outdoor-cooking uitgebreid worden. Vrijblijvend kan u zich kleden naargelang het tijdperk. Het arrangement kost €18/persoon – minimum 12 personen, inclusief volwassenen. Bij interesse, mail datum en uur van uw voorkeur en vermeld tevens een optionele dag.

Kies je tijdperk

  • Van jager tot boer

We worden geteleporteerd naar het STEENTIJDPERK van de oermens waar onze hedendaagse conventionele voeding en huisvesting onbestaande is. Van hout en steen maken we ons gereedschap.

We gaan op zoek naar bescherming, voedsel en ontdekken het vuur . We raken verdwaald en belanden plots in Mesopotamie aan de Nijlvallei. Dit is de wieg van de Westerse landbouw. We ploegen met de haakploeg, leren zaaien en irrigeren het land met de shadoof. Naar boven geploegde slangen bedreigen ons leven. Om de oogst tot een goed einde te brengen is er een menselijk offer nodig. We sluiten de Survival af met outdoor-cooking .

 

  • De oud belgen

We worden geteleporteerd naar het IJZERTIJDPERK van de Oud Belgen/Galliers waar volkstammen zoals Nerviers , Eburonen, Menapiers  …… dapper strijden tegen de Romeinen. Hier aangekomen vluchten we langsheen de moerassen.

Met vlechtwerk en leem werken we de Gallische woning af .

Zoals de eerbiedwaardige druïde Panoramix bereiden we een toverdrank die ons onoverwinnelijk maakt.

We hoeden het Menapisch varken en werken op de hoeve . Idéfix, het hondje van Obelix , begeleidt ons op onze zoektocht naar voedsel en materiaal.

In de geest van de kleine maar pientere Asterix en de erg sterke menhirbouwer Obelix houden wij een religieuze ceremonië om ons te vrijwaren van alle tegenslagen.

We sluiten de Survival af met outdoor-cooking.

 

  • De middeleeuwen

We worden geteleporteerd naar het MIDDEL EEUWSE TIJDPERK waar de kasteelheer in een versterkte vesting op het Motte leeft. De arme boeren leven rondom, in ruil voor bescherming dragen ze aan de kasteelheer een grote deel/opcentiem van hun oogst af.

 

  • De nieuwe en nieuwste tijd

We worden geteleporteerd naar de Nieuwe Tijd ….

 

  • De toekomst

We worden geteleporteerd naar de TOEKOMST .

Standaard elke zondag voor- of namiddag. Het feestje duurt 3 uur en wordt afgesloten met een kom lekkere b-oerensoep en een stuk b-oerbrood.
Vrijblijvend kan u zich omkleden naargelang het tijdperk.

18 euro per persoon - minimum 12 personen incl. volwassenen.
Aanvraag en reservatie mogelijk via aanvraagformulier.