Vanaf 4 jaar tot...

(rev.2024)

 

Zoekt u een mooie locatie voor een origineel, kei leuk, educatief verjaardagsfeestje op de boerderij waar ook ouders zich amuseren ? Dan bent u bij ons aan het juiste adres !!! Lente, zomer, herfst of winter, altijd valt er iets te beleven. De meeste dieren lopen in overdekte ruimtes en er is een verwarmde speelhal.

Elke workshop wordt aangepast aan weder, leeftijd en interesse. De workshops worden begeleid door ervaren en gediplomeerde animatoren. Wil uw kind een tweede keer dezelfde workshop doen, laat het ons weten, we hebben steeds andere ideeën. De feestjes zijn standaard op zaterdag voor- of namiddag. Het feestje wordt afgesloten met verse pannenkoeken en appelsap/water à volonté en duurt 3uur. Begeleidende ouders betalen enkel hun eigen consummaties. Bij interesse, mail datum en uur van uw voorkeur en vermeld tevens een optionele dag.

Beestenboel , €15/kind , minimum 12 kinderen

Onze diertjes zijn tam en hebben elk hun verhaal. We voederen en verzorgen de diertjes en ravotten er op los. De jarige mag met de geit of het hondje op stap !

 

Knutselen met groenten + bezoek aan de diertjes , €16/kind , minimum 12 kinderen

Met groenten knutselen we naar hartenlust, ons knutselwerkje nemen we fier mee naar huis. Heeft uw kind al met groenten geknutseld bij ons, laat het ons weten, we kunnen steeds iets anders knutselen. We bezoeken de diertjes en ravotten er op los .

Tweekamp (battle on the farm) + bezoek aan de diertjes , €16/kind , minimum 12 kinderen

Twee teams gaan tegen elkaar ten strijde, opgepast mama en papa want jullie zijn teamleader en krijgen een lege patattenzak! De twee teams spelen land- en tuinbouw gerelateerde spelletjes tegen elkaar, het winnend team verdient een patat. Het team met de meeste patatten is de winnaar. We bezoeken de diertjes en ravotten er op los .

 

Heksen en tovenaars + bezoek aan de diertjes , €16/kind , minimum 12 kinderen

Heksen en tovenaars zijn echte dierenvrienden, ze houden van de natuur, van planten, ze weten alles over het heelal en hebben magische krachten. Om het heks- of tovenaarsdiploma te verdienen moeten zij diverse opdrachten uitvoeren in het land van heksen en tovenaars. We bezoeken de diertjes en ravotten er op los .

 

Smoothies + bezoek aan de diertjes , €16/kind , minimum 12 kinderen

We maken een wandeling in de bessentuin (in lente-, zomer-, herfst-, of winterornaat ) en gaan rillen in de koelcel van boer Luc. Vandaag is de jarige chef-kok, samen maken we een heerlijke en gezonde smoothie en slurpen die met een rietje op. We bezoeken de diertjes en ravotten er op los .

 

 

Knutselen met hout + bezoek aan de diertjes , €17/kind , minimum 12 kinderen

In het crea atelier van boerin Sonja timmeren we er, naargelang leeftijd en vaardigheid, lustig op los. Meisjes blinken hier dikwijls uit, mama en papa steken ook een handje toe !!! We gaan met een prachtig werkje naar huis en koesteren onze herinneringen. Heeft uw kind al getimmerd bij ons, laat het ons weten, we kunnen steeds een ander werkje timmeren. We bezoeken de diertjes en ravotten er op los .

 

Heksen en tovenaars CREA INDOOR + bezoek aan de diertjes , €17/kind , minimum 12 kinderen

Heksen en tovenaars zijn echte dierenvrienden, ze houden van de natuur, van planten, ze weten alles over het heelal en hebben magische krachten. In het toveratelier knutselen we leuke heks- en tovenaar hebbedingetjes en gaan vervolgens hiermee op stap in het land van heksen en tovenaars. De knutselwerkjes nemen we mee naar huis. We bezoeken de diertjes en ravotten er op los .

Vanaf 9 jaar tot...

Food Time Travel , €20 per persoon, minimum 14 personen incl. volwassenen

Stap in de tele-tijdsmachine , wij teleporteren je naar het platteland in een gekozen tijdperk . Je beleeft het tijdperk en via leuke opdrachten weet je voedsel te verzamelen om het vervolgens te bereiden en op te eten.

De Food Time Travel is een verassend, leuk en exclusief arrangement met diepgang naar de herkomst van onze voeding.

De Food Time Travel wordt afgesloten met eten dat we samen in het gekozen tijdperk klaarmaken .Vrijblijvend kan u zich kleden naargelang het tijdperk.

Het arrangement duurt 3uur en is standaard op zondag voor- of namiddag .

 

 • Kies je tijdperk :
  • Van jager tot boer

  We worden geteleporteerd naar het STEENTIJDPERK van de oermens waar onze hedendaagse conventionele voeding en huisvesting onbestaande is. Van hout en steen maken we ons gereedschap.
  We gaan op zoek naar bescherming, voedsel en ontdekken het vuur . We raken verdwaald en belanden plots in Mesopotamie aan de Nijlvallei. Dit is de wieg van de Westerse landbouw. We ploegen met de haakploeg, leren zaaien en irrigeren het land met de shadoof. Naar boven geploegde slangen bedreigen ons leven. Om de oogst tot een goed einde te brengen is er een menselijk offer nodig. Op een kampvuur bereiden we een oer-maaltijd .

   

  • De oud belgen

  We worden geteleporteerd naar het IJZERTIJDPERK van de Oud Belgen/Galliers waar volkstammen zoals Nerviers , Eburonen, Menapiers  …… dapper strijden tegen de Romeinen. Hier aangekomen vluchten we langsheen de moerassen.
  Zoals de eerbiedwaardige druïde Panoramix bereiden we een toverdrank die ons onoverwinnelijk maakt. In de geest van de kleine maar pientere Asterix en de erg sterke menhirbouwer Obelix houden wij een religieuze ceremonië om ons te vrijwaren van alle tegenslagen. Zoals echte Galliers tooien we ons met leem en oefenen we onze krijgskunsten.
  We hoeden de schapen en werken op de hoeve . Idefix, het hondje van Obelix , begeleidt ons op onze zoektocht naar voedsel en materiaal. Op een houtvuur bereiden we een Gallische maaltijd.

   

  • De middeleeuwen

  We worden geteleporteerd naar het MIDDEL EEUWSE TIJDPERK waar de kasteelheer in een versterkte vesting op het Motte leeft. De arme boeren leven rondom, in ruil voor bescherming dragen ze aan de kasteelheer een grote deel/opcentiem van hun oogst af. Als echte christenen gaan we met het ganse gezin naar de misviering op zondag. Om een stukje vlees te kunnen eten gaan we op strooptocht . We moeten ratten en vogels bestrijden die onze schamele oogst vernielen. De Vikingen bestormen ons dorp . We overleven op een arme boerenmaaltijd die we samen op een houtvuur bereiden.

   

  • De nieuwste tijd/Moderne tijd +1800/1945

  We worden geteleporteerd naar een tijdperk van moderne wetenschap en techiek.
  We worden geconfronteerd met de grote hongersnood en zwarte dood.
  Hopelijk hebben jullie voldoende kennis van wetenschap en techniek om deze problemen te trotseren.
  Om te overleven in de oorlog dienen jullie te trainen .
  We maken een maaltijd klaar op gasvuur van aardappel, groenten en vlees.

   

  Whatsapp speurtocht, €20 per persoon, minimum 14 personen incl. volwassenen

  De Whatsapp speurtocht combineert spanning, snelheid en actie met het gebruik van de smartphone .

  Via WhatsApp ontvang je aanwijzingen over de looproute en de uit te voeren hilarisch leuke opdrachten.

  Kies het thema :

  1. De kluif van Bobby
  2. Beestenboel
  3. Heksen en tovenaars
  4. De schat

  Standaard elke zaterdag voor/namiddag  of avond . Het arrangement duurt 3uur .

  De speurtocht wordt afgesloten met lekkere verse pannenkoeken en appelsap/water à volonté.