Op zoek naar een originele groepsactiviteit vol ‘pret’ en Land- en tuinbouwbeleving? Wil je elkaar in een ontspannende en/of inspannende sfeer leren kennen op het platteland? Wil je de geest bevrijden van alle stress en energie halen uit de frisse, gezonde boerenbuitenlucht? Zoek je een activiteit waarbij simpel, gezond en creatief boerenverstand basic zijn? Wij stellen voor jou een doordacht en gevarieerd programma van teambuildingactiviteiten samen, dat afgestemd is op de wensen van jouw organisatie en die de teamspirit op een leuke manier verhogen. De teambuildingsactiviteiten kunnen gecombineerd worden met een heerlijke ‘van de grond in de mond’ lunch, een bedrijfsbezoek, een vergadering, receptie of seminar in een aangename privé accomodatie. Lente, zomer, herfst of winter, onze prachtige accommodatie trotseert alle jaargetijden. Je kan kiezen tussen volgende activiteiten, we hebben voor elk wat wils!

 

Battle on the farm

In een combinatie van ludieke land- en tuinbouw gerelateerde denk- en doe opdrachten nemen twee groepen het tegen elkaar op. Elk goed antwoord of winnend spel wordt beloond met een patat. Het team met de meeste patatten heeft gewonnen! Ieder team bestaat uit een teamleader, supporters en uitvoerders. Na deze actieve battle begint alvast de maag te knorren en is de keel droog.

Farmfood survival

Stap met een Survival box in de time shuttle, we téléporteren je team met de snelheid van het licht naar het verleden op het B-Oerland.
Ontdek de herkomst van de voeding langsheen de geschiedenis van de landbouw met een blik naar de toekomst.
In ieder tijdperk moet het team eten vergaren en vluchten voor zijn leven; fantasie, teamspirit en fun inclusief.
Kies je tijdperk of doorloop de ganse geschiedenis van de landbouw :
-van jager tot boer
-de oud Belgen
-de middeleeuwen
-de nieuwe en nieuwste tijd
-de toekomst
De survival wordt afgesloten met een kom lekkere oer-soep en een stuk oer-brood aan het kampvuur.
Naar wens kan het outdoor cooking uitgebreid worden.
De Farm Food Survival is actief, ludiek en diepgaand.
De Farm Food Survival waardeert de natuurlijke voeding en het imago van de boer op.
De geschiedenis van de land- en tuinbouw is een Survival, het bedrijfsbestaan is ook een Survival.

Geest verrijkende cocktail en likeur workshop

Maak een hemelse cocktail, likeur op grootmoeders wijze. Wij zorgen voor de ingrediënten, de groep zorgt voor de sfeer. Vingers aflikken mag. Het resultaat kan je ook thuis laten proeven. De workshop wordt gegeven door een ervaren lesgever uit de Landelijke wijngilde.

 

Healthy mocktails, fruit- en groentensmoothies

Wil je een alcoholvrije workshop die verassend lekker en healthy detox is? Dat kan!
Wij maken samen experimenteel smaakvolle mocktails, fruit- en groentensmoothies met ingrediënten van Ons Dagelijks Groen. Deze smoothies reinigen je lever, verbeteren je energieniveau en stemming. Op het werk kan je er terug tegenaan!

Creatieve kookworkshops

Met onze hoeveproducten stellen we een lekker, gezond en duurzaam menu samen dat bestaat uit aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht. Het team splitst zich op in groepen en kiest elk een gerecht.
We oogsten onze producten in de ‘Groenselhof’ en verzamelen ze in de hoevewinkel. Ondertussen krijgen we een woordje uitleg over de teelt en eigenschappen van de producten. Vervolgens gaan alle groepen aan de slag. We volgen geen kok of kookboek maar delen onderling onze creativiteit en kookkunsten. Plezier en risico gegarandeerd ! Het eten smaakt en heeft verhaal! Na een gezellig en verkwikkend tafelmoment, steken we terug de handen uit de mouwen, ruimen en wassen we tezamen lustig af terwijl we nakeuvelen . Aan teamspirit zal het hier niet ontbreken. Wij gooien geen lekkere restjes weg, onze kippetjes vinden dit ook lekker.

Creatief en constructief met hout en natuurlijk materiaal

Zoek je een creatieve teamspirit? Sla dan de spijker op de kop in ons Crea atelier en laat je creatieve geest de vrije loop. Timmeren is leuk en als groep timmeren is nog leuker. Je helpt elkaar, leert van elkaar en het is gezellig. Je bent samen, maar je dóet ook wat. Veel kluservaring hoef je niet te hebben. Wij leren je graag nieuwe vaardigheden. Tijdens het timmeren loop je altijd wel tegen wat uitdagingen aan, dan zoek je samen naar een oplossing. Op een speelse wijze wakkeren wij de constructieve en creatieve bedrijfsgeest in je aan. Iedereen gaat fier als een gieter met zijn eigen werk naar huis. We bieden wisselende en steeds nieuwe creaties aan, er is veel mogelijk en wij denken graag mee.

Wandelen tussen de dieren werkt therapeutisch

Want dieren zijn precies als mensen
Met dezelfde mensen wensen
En dezelfde mensen streken
Dat komt allemaal in de ODG krant!
Maak in onze natuurlijke tuin een begeleide wandeling tussen de neerhofdieren, veel van de dieren zijn geadopteerd. Net zoals mensen hebben ze elk hun verhaal, karakter, instinct en gewoontes. Omgaan met dieren werkt therapeutisch en ontspannend, onze zorgboerderij is hiervan levend bewijs. Stel je leiderschap op proef en ga met een geit wandelen, ben je slimmer dan onze Menapische varkens, ben je volgzamer dan onze hond, durf een gans te knuffelen, laat onze eenden springen, ben je zo fier als onze pauw ….
Kortom mensen hebben veel gemeen met dieren. Bekijk je nu jouw collega’s door een andere bril ?

Ontspannende natuurwandeling

Niets beter dan een wandeling om elkaar én de omgeving waarin je bent beter te leren kennen. Wandelen is een toegankelijke activiteit waarin je de ruimte hebt om boeiende gesprekken aan te gaan, misschien wel met mensen waar je in je kantoorruimte moeilijker mee in gesprek raakt. Kom in contact met elkaar en geniet samen van een verkwikkende wandeling door de natuur. ODG ligt in de Faluintjesstreek , u kan er wandelen naar hartenlust. Zoek je een begeleide wandeling of een wandelzoektocht, laat het ons weten, wij helpen je graag. Na de wandeling spijzen wij de hongerigen met boerekost in onze polyvalente zalen of een picknick op onze picknickweide.